Thursday, 14 April 2011

jiwa kosong

YA JIWA AKU MEMANG KOSONG!!


aku pun tak tahu macam mana boleh jadi kosong?biasanya ada je isi kat jiwa aku nie!! alahai apa la yang nak jadi kat aku?sekarang nie aku rasa hidup aku langsung tak teratur!! semua lintang pukang, semua dah tak jadi cam biasa,semua tak kena!!




burung pun tak nak dekat ngan aku

 jadi aku nak 'share' lah sikit kenapa aku rasa sangat kekosongan sekarang
mula2 aku rasa emosi aku sendiri kot yang tajk stabil..
aku nie jenis org yang tak pandai control emosi..
tambah2 skrang nie alam remaja,semua benda aku nak membrontak..
even warna cat kat sekolah pum aku nak comment!!

aku nie sebagai pelajar of course ar nak jadi yg terbaik..
skrang dah jadi f.4!!
semua subjek yang baru2 dan susah2..
aku nie pulak jenis lembap!!
org lain dah faham aku baru duk kalut nak faham..
org lain duk kira admath aku baru paham soalan..
kesian betul kat aku nie..
dalam kelas aku cuba tuk fokus,tapi t'lampau fokus sampai tertidur!!
sori bebanyak cikgu,bukan niat saya nak tidur!! saya cuma nak fokus tapi laen plk jadinya..


bestnya kalau skolah aku pakai cam nie!!

skolah pun jadi punca jiwa aku kosong..
aktiviti skolah padat gila..
hanya org gila je yang bolah  hadapi tanpa rasa sterss..
tiap2 hari ada je benda kena buat..
cikgu pun tiap2 ari ada metting, kesian kat cikgu tah apa pengetua duk membebel tiap ari?
hari2 aku kat skolah ceria dgn kawan2 yang sentiasa ada..
tapi cuba bayangkan 5 tahun alami aktiviti sama tuk tiap2 hari?!
sape tak boring??
sbb tue lar kami nie suka sangat buat countdown bila nak balik..
hari first dtg asrama soalan wajib "bilo pulok kito balik"
haha aku suka soalan tu!!

hidup nie mmg byk cabaran
cabaran tu lah yg buat hidup kita lbh b'makna..
aku sebagai PRS ada la jgk dugaan
ikhlas aku cakap aku rasa aku bkn prs pun..
aku tak tau apa2 pum prs lain buat apa..
diaorang ada aktiviti tak cakap kat aku..
pastu start lah sebar cita tina malas buat kerja!!
ok aku buat tak tau
tapi beb sabar manusai tua ada tahap lar!!
aku still fikir positive..
pahala ngumpat aku dapat, kija tak payah buat!! BINGO
dah la skrang nie ada problem dgn cikgu
sbb certain ahli yang bikin masalah, semua kena tempias
aku pun tak tau sgt cita sebenar, al maklum lah aku nie prs yang tak aktif




aku rasa sangat malas untuk hidup!!
aku malas nak study..
malas basuh baju..
malas buat kerja..
tapi boleh ke??
bila2 aku fikir masak2, semua masalah tu datang dari diri aku sendiri..
hanya aku yang boleh ubah dan kawal diri aku..
kalu salahkan masalah..
masalah dunia aku mmg banyak bro!!

meski pun jiwa busuk aku nie dah kosong tuk ke berapa kali pun..
tetap akan aku gagahkan jua diri aku..
ada satu perubahasa nie mmg btl..
'' berakit2 ke hulu berenang2 ke tepian, bersakit2 dahulu bersenang2 kemudian"



be a strong girl!!


No comments:

Post a Comment