Thursday, 14 April 2011

jiwa kosong

YA JIWA AKU MEMANG KOSONG!!


aku pun tak tahu macam mana boleh jadi kosong?biasanya ada je isi kat jiwa aku nie!! alahai apa la yang nak jadi kat aku?sekarang nie aku rasa hidup aku langsung tak teratur!! semua lintang pukang, semua dah tak jadi cam biasa,semua tak kena!!




burung pun tak nak dekat ngan aku

 jadi aku nak 'share' lah sikit kenapa aku rasa sangat kekosongan sekarang
mula2 aku rasa emosi aku sendiri kot yang tajk stabil..
aku nie jenis org yang tak pandai control emosi..
tambah2 skrang nie alam remaja,semua benda aku nak membrontak..
even warna cat kat sekolah pum aku nak comment!!

aku nie sebagai pelajar of course ar nak jadi yg terbaik..
skrang dah jadi f.4!!
semua subjek yang baru2 dan susah2..
aku nie pulak jenis lembap!!
org lain dah faham aku baru duk kalut nak faham..
org lain duk kira admath aku baru paham soalan..
kesian betul kat aku nie..
dalam kelas aku cuba tuk fokus,tapi t'lampau fokus sampai tertidur!!
sori bebanyak cikgu,bukan niat saya nak tidur!! saya cuma nak fokus tapi laen plk jadinya..


bestnya kalau skolah aku pakai cam nie!!

skolah pun jadi punca jiwa aku kosong..
aktiviti skolah padat gila..
hanya org gila je yang bolah  hadapi tanpa rasa sterss..
tiap2 hari ada je benda kena buat..
cikgu pun tiap2 ari ada metting, kesian kat cikgu tah apa pengetua duk membebel tiap ari?
hari2 aku kat skolah ceria dgn kawan2 yang sentiasa ada..
tapi cuba bayangkan 5 tahun alami aktiviti sama tuk tiap2 hari?!
sape tak boring??
sbb tue lar kami nie suka sangat buat countdown bila nak balik..
hari first dtg asrama soalan wajib "bilo pulok kito balik"
haha aku suka soalan tu!!

hidup nie mmg byk cabaran
cabaran tu lah yg buat hidup kita lbh b'makna..
aku sebagai PRS ada la jgk dugaan
ikhlas aku cakap aku rasa aku bkn prs pun..
aku tak tau apa2 pum prs lain buat apa..
diaorang ada aktiviti tak cakap kat aku..
pastu start lah sebar cita tina malas buat kerja!!
ok aku buat tak tau
tapi beb sabar manusai tua ada tahap lar!!
aku still fikir positive..
pahala ngumpat aku dapat, kija tak payah buat!! BINGO
dah la skrang nie ada problem dgn cikgu
sbb certain ahli yang bikin masalah, semua kena tempias
aku pun tak tau sgt cita sebenar, al maklum lah aku nie prs yang tak aktif




aku rasa sangat malas untuk hidup!!
aku malas nak study..
malas basuh baju..
malas buat kerja..
tapi boleh ke??
bila2 aku fikir masak2, semua masalah tu datang dari diri aku sendiri..
hanya aku yang boleh ubah dan kawal diri aku..
kalu salahkan masalah..
masalah dunia aku mmg banyak bro!!

meski pun jiwa busuk aku nie dah kosong tuk ke berapa kali pun..
tetap akan aku gagahkan jua diri aku..
ada satu perubahasa nie mmg btl..
'' berakit2 ke hulu berenang2 ke tepian, bersakit2 dahulu bersenang2 kemudian"



be a strong girl!!


Friday, 18 March 2011

kota jokja

cuti penggal nie, mood cuti tak ada sangat sebab skolah aku tak habis exam lagi..
fuh, memang dr kecil lagi aku x berapa suka exam. macam mn aku nak suka? dapat je result mesti rendah!! aku mmg cembura kat kwn2 yg result asyik gempak je!! apa rahsia diorang eh?


aku sure kwn aku sibuk duk belajar. tapi aku x bljr pun!! so aku bajet nak tiru org sebelah masa exam nanti nie!! bukan apa, saja nak bagi diorang pahala free~ spanjang cuti nie aku pergi jalan2 ngan family kat jakarta dan bandung


semua jadi 4 hari 3 mlm. bunyi macam lama, tapi rasa amat cepat je masa berlalu time di sana..
byk la jgk tempat yg kami pergi..
best sangat dapat kenal negara lain..
suasana memang berbeza tapi tak lah tersangat sbb jakarta hanyalah negara sebelah, lainlah kalu aku pi korea~
ceh, sampai ke tak aku kat sana?

kereta kuda pun ada kat jalanraya
kami ada pergi lawat tempat gunung berapi, tapi yg dah tak aktif la.. nama tmpt tu aku dah lupa
yang best kat sana tu krn tempatnya sejuk. rasanya sejuk lagi dr cameron higlands



nampak macam musim luruh..

suka gambar nih!!
blh tipu org cakap aku kat london
lepas pergi kat tmpt sejuk, kami pi kat hot spring plk..


suhu air tu dlm 38 darjah
masjid yang paling besar kat jakarta pun kami singgah. banyak lagi tempat menarik kami lawat
tapi tak dapat lah aku share semua gambar sbb internant slow gila sampai aku pun nak naik gila!!
makan kat sana pun ok,
tak banyak beza sangat dengan kita..



kat sana banyak penghibur jalanan. dari budak kecil hingga ke tua,dari manusia hinggalah ke binatang..



kera pun nak naik motor jugak
malam stay kat hotel je.. so aku ngan along pergi la merayau kat kolom mandi. maklumlah kat umah aku tak ada kolom mandi~



nie je aku nak cerita pasal p'cutian di bandung..
maybe ringkas je tapi b'makna buat aku..
tq kat parents yg sudi bawa aku bersama..
lain kali bawa lagi ya!!



kalau ada org ajk jln2 aku masuk group je


Thursday, 10 March 2011

aku dan mereka

buat kali keduanya aku buat blog!! blog first aku dah delete..
tp bila kekawang asyik tny psl blog aku,
nak tak nak terpaksalah buat lagi..
sbnrnya bkn ramai pun yg tny pasal blog aku 'kekawang' tu saja2 je~
lagipun aku ada t'fikir kalau aku ambk gmbr byk2 , pastu save dkm com buat apa?
kan bagus kalau aku share dlm blog~

ramainya kawan2 aku!!



 sejujutnya aku nie nak kata pendiam x jugak , jadi aku simpulkan diri aku sendiri sebagai 'kadang2 suka m'yendiri , kadang2 suka b'teman'.kalau yg dk mmg kenal aku mesti diorang paham punya!!



even nak ambik gambar pun malu2..
maybe ada orang anggap aku bdk skema!!ada ke?kalau ada semua tu salah
aku nie bdk2 biasa je..
x ada yg luar biasa..
post aku kali nie byk pic sikit
sbb skolah baru sambut event..
sedialah tgk gambar2 'photogedik' kami..



suka gambar nie!!
cam kat alam fantasi je~






gambar candid dulu..

 

peace versi kami..
 

sapa nak free kiss?!
 

hiraukan yang kanan hujung tu ya..
 

kami semua kucing kurap sekolah!!
 aku paham mesti dah ada yg nak t'muntah tgk gambar kami..
hahaha..
relax dulu...
meh aku tnjk gambar bdk2 sekolah aku



the boys
 

hensemnyerrr
 

antara lelaki melayu t'akhir
 

rajinnya budak laki2 kelas aku..
  ada lagi gambar nih!!
kira gambar bonus lah

alang dan peera

background ada rupa penjara tak?
no comment..

setakat ni untuk kali ini..
INGAT!!
apa2 yang b'laku kita tak boleh duga..
JADI HATI2..